Competitions

Szabó Csaba Emlékverseny

Fiatal fuvola, fagott, és kürt szakos egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint fiatal művészek versenyét rendezik meg Szabó Csaba zeneszerző emlékére.
A versenyre 2012. június 9-én, szombaton és 2012. június 10-én, vasárnap kerül sor a Régi Zeneakadémia Kamaratermében, Budapesten.

A Szabó Csaba Nemzetközi Társaság valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Fúvós Hangszerek tanszéki csoportja, mint társszervezők meghirdetik a Szabó Csaba Emlékversenyt. A verseny célja, hogy fórumot teremtsen a fiatal egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint fiatal művészek részére ahhoz, hogy megmutathassák tudásukat, pártatlan szakértői zsűri előtt bizonyíthassák művészi rátermettségüket.

Tovább

 

Pályázati felhívás énekkarok részére

Szabó Csaba születésének 76. évfordulója alkalmából, a Szabó Csaba Nemzetközi Társaság pályázatot hirdet énekkarok részére, az alábbi kategóriákban:
1. gyermek- és ifjúsági kórusok;
2. felnőtt férfi-, női- és vegyes karok részére (főiskolás kórusok is).

Pályázati feltétel:
Pályázni olyan hangversennyel lehet, amelyben más művek mellett Szabó Csaba kórusműveiből 2-6 kompozíciót mutat be az énekkar, minimum 12 perc terjedelemben (felnőtt kórusok esetén), illetve minimum 6 perc terjedelemben (gyermek- és ifjúsági kórusok esetén).

A pályázat díjai:
A zsűri mindkét kategóriában (gyermek- és felnőtt kórusok) három díjjal jutalmazza a legjobb pályázatokat.
Az I. díj 100.000 Ft (vagy 400 Euro, a határon túli pályázók esetében); II. díj 50.000 Ft (200 Euro); III. díj: 25.000 Ft (100 Euro).
A zsűri minden pályázót - aki teljesíti a kiírás formai követelményeit - egy emléklappal tüntet ki.

A pályázat határideje: 2012. április 15.
A zsűri kizárólag postai úton beküldött pályázatokat fogad el. A kellően nem dokumentált pályázatokat a zsűri nem értékeli.

Eredményhirdetés: 2012. május 31. (legkésőbb).

Ünnepélyes díjátadás: egy "Emlékhangverseny" keretében, előreláthatólag 2012. végén (október-november).

További tájékoztatás a mellékelt, részletes pályázati kiírásban található, mely dokumentum tartalmazza a jelentkezési lapot és Szabó Csaba kórusműveinek listáját is.

 

Elérhetőség

Szabó István, főtitkár
Skype: szaboistvan1szcsnt

Szabó Péter, főtitkár-helyettes
Tel / Fax: +36-1-274 0474
Mobile: +36-30-942 70 70
Skype: peterszabovlc